ExploreMe

 

ExploreMe test het commercieel leiderschap van professionals op basis van wetenschappelijke kennis uit de psychologie, neurowetenschappen, gedragseconomie en epigenetica. Met de uitslagen van deze testen bieden wij je handvatten om inzicht in jezelf te krijgen, of zoals wij dat graag noemen: om jezelf te onderzoeken of te exploreren. 

De mens is geen vaststaand wezen, maar is in staat zichzelf te veranderen en te leren. Centraal hierbij staat de ontwikkeling van veerkracht. Dat betekent dat mensen in staat zijn mentaal sterker te worden door uitdagingen aan te gaan, want veerkracht kan zich alleen ontwikkelen door uitdagingen en tegenslag te ervaren.  De centrale vraag die we stellen is niet wíe je bent, maar hoe je door het ontwikkelen van de vijf fundamentele ZALVT-vaardigheden mentaal veerkrachtiger kunt worden, want dat vergroot vervolgens je succes als professionele kennisbroker.
 

Het boek "De Veerkrachtige Professional" beschrijft de theorie achter ExploreMe, zoals ook wat u met de uitslagen kunt. Auteur professor Willem Verbeke Ph.D. (rechts op de foto) is emeritus professor aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam. Onderzoek naar het menselijk brein staat hoog in het vaandel om zo voorop te lopen in de neuro-economie. Tevens is hij mede-eigenaar van Professional Capital B.V. te Rotterdam. Mede-auteur Dave Teeuwsen (links op de foto) studeerde is Behavioural Economics aan de Erasmus School of Economics.

ExploreMe is een merk van Professional Capital B.V.
 


 

 


 

Over Willem Verbeke

 

Medeoprichter en mede eigenaar van Professional Capital. Hij ontwikkelde het ExploreMe.eu model dat als leidraad dient voor coaching en training van Professionals. Als trainer leidde Verbeke meer dan 7000 professionals in marketing en sales. Hij is medeoprichter van de SalesMBAin1Day. 

Willem Verbeke studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Gent en studeerde af op het werk van Ludwig Wittgenstein. Hij promoveerde in educational psychology aan de University of Pennsylvania, Philadelphia, USA. Sinds 1986 was hij verbonden aan de Erasmus School of Economics, Rotterdam en werd hij van 1999 tot 2020 buitengewoon hoogleraar in Sales en Account management.

Sinds 2020 is hij emeritus professor aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Verbeke volgde ook korte opleidingen aan de Harvard University, Erasmus MC, Case Western Reserve University en University of California at Irvine. Voorts liep hij 9 keer de marathon van Rotterdam.
 Publicaties & Boeken
 

Verbeke publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke papers, onder meer in 10 van de door Financial Times aangeduide top 50 van tijdschriften op het gebied van wetenschap, business en economie. Op Google Scholar bereikte hij 9000+ citaten. Zie de onderstaande link voor de volledige wetenschappelijke artikelen. 

Willem Verbeke op Google Scholar


Hij schreef 13 boeken waaronder Succesvol Shapen van Key Accounts, Doeltreffend Beïnvloeden, De Veerkrachtige Professional, Ik Begrijp Waarom Ik Verkoop Dus Ik Verkoop Beter, Ik Netwerk Dus Ik Besta.

 

Meer weten over onze publicaties en boeken? Neem contact op met Maarten Bot van ExploreMe:
m.bot@professionalcapital.nl
06 39 777 157 

 


 

Awards

 

 • FD Gazelle Award 2019, 2018, 2012, 2011 en 2010
 • Awarded Best Paper Award 2002 and 2013
 • Journal of the Academy of Marketing Science
 • Awarded the AMA Sales SIG “Excellence in Research Award for 2012”
 • Awarded Visibility Award ESE 2013
 • Awarded the Erasmus University Recognition for 25 Years of Loyal Service
 • Awarded Erasmus Trustfonds Grant to Undertake the Rotterdam leadership study (2015)
 • Awarded the top-10 research award from the Faculty of Economics
 • 2001-up to 2008, Awarded Star Member of ERIM from 2001-present
 • Nominated Best Management Book of the Year, 2003 at PIMS
 • Nominated teacher of the year 1999/2000 at the School of Economics Erasmus University, Rotterdam
 • Nominated Best Speaker of the Year, 1990 at the Euroform, The Netherlands
 • MSI, 1996 (Marketing Science Institute, Boston, USA) sponsored Project about Role Stress and Organizational Culture (with Jagdip Singh and Gary Rhoads)
 • Price Winner: Manager of the Most Profitable Business Unit at the Erasmus Entrepreneurial Center (1996).

  


 

Lezingen en trainingen

 

Universiteiten/hogescholen & wetenschappelijke congressen

 


 


 

Bedrijven

  Interviews


300 interviews met alle grote Nederlandse dagbladen, Nederlandse vak tijdschriften, Nederlandse televisieprogramma’s en radioprogramma’s (zoals radio programma met Van Gogh, BNR, Pauw en Witteman, SARA (VRT), Erasmus Television ,Business Class, BNR, Evangelische omroep en WeW).

 


 

Curriculum vitae


Bekijk onderstaand het LinkedIn profiel van Willem Verbeke (+25.000 connecties)

 

Willem Verbeke

Hogeschool Leiden
Hogeschool Rotterdam
Groeneveld Academy
Professional Capital
Izebrand Management & Coaching
Salesperience
Het sales centrum
Sales met inzicht
Fontys

ExploreMe gebruikt cookies voor het analyseren van bezoekersgedrag.